Choď na obsah Choď na menu

Začiatok

Kedy sa to všetko začalo?

 

Už od mala som od rodičov počúvala vety typu ,,Si tučná. Nemala by si toľko jesť. Zas ješ? Naozaj to všetko zješ? Rastie ti brucho, mala by si spomaliť." Vždy ma tieto slová ranili. Nech boli od kohokoľvek. Avšak boli najmä od mojej rodiny. Čo bolo ešte bolestivejšie.

Rok 2015. Bol to rok, kedy táto choroba u mňa vypukla naplno. V tej dobe, som mala 14 rokov. Našla som si priateľa. Ako každý, aj on chcel mať pri sebe krásnu, chudú priateľku. Na rovinu mi povedal, že by som mala schudnúť. Ubližoval mi. Bil ma, nadával. Ale to isté som videla doma, tak som si myslela, že to tak je v každej rodine. Ako správna priateľka, som chcela schudnúť. Pridala som sa do rôznych pro ana skupín, kde sa baby podporovali v chudnutí, radili si a povzbudzovali sa. Bola to fajn komunita. A tak som chudla. Najprv 5 kíl, potom 10...skvelý pocit. Frajer bol rád, baby zo skupiny tiež. Boli na mňa hrdé. A to som dlho nezažila. Ten pocit sa mi páčil. Navyše ja som sa páčila sebe. Nie až tak, ale vedela som, že ak budem pokračovať, tak môžem vyzerať ešte krajšie. Môžem byť dokonalejšia. Za dva mesiace som schudla neuveriteľných 20 kíl. Každý jeden deň som cvičila minimálne 2 hodiny. Jedla som maximálne 200kcal a prežívala som len tak tak. Spoločenský život som nemala žiaden. Bolo to utrpenie a pôžitok zároveň.

Nemala som energiu, nevládala som vstať, chodiť, cvičiť, všetko jedlo sa mi hnusilo, nedokázala som si nič zapamätať. Chcela som to celé ukončiť. Povedala som priateľovi, že už viac nebudem chudnúť. Naštval sa. Pohádali sme sa a on ma hodil pod idúcu električku. Jeden pán ma našťastie zachránil a nič sa mi nestalo.

O týždeň na to, som išla s triedou na výlet do Tatier, kde som odpadla. Dostala som sa do nemocnice. Mali podozrenie na anorexiu. Tá nemocnica nič neriešila. Lekári boli na nič a nevšímali si pacientov. Nakoniec uznali, že to bolo len vyčerpanie. V nemocnici som strávila mesiac a pribrala 5 kíl. Potom ma pustili domov.

V tej chvíli sa začal kolotoč. Kolotoč priberania a chudnutia. A do dnes sa neskončil.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.